Föld Napja rendezvény

Möfösz / Hírek / Föld Napja rendezvény

Föld Napja rendezvény

Szerző
Kategória Hírek

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ehhez a jelmondathoz kapcsolódóan Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a FŐKERT Nonprofit  Zrt., idén is megszervezi a Föld Napjához kapcsolódó, virágültetési Guinness-rekord kísérlettel egybekötött nagyszabású környezettudatos családi napját.  A rendezvény idén Tarlós István Főpolgármester úr fővédnökségével április 25-én, a Margitszigeten kerül megrendezésre délelőtt 10 órától este 21 óráig.  

A rendezvényt délelőtt 10 órakor megnyitja: Dr. Szeneczey Balázs – Főpolgármester-helyettes

A rendezvény célja, hogy erősítse az „én városom” életérzést, valamint, hogy felhívja a figyelmet: a városi tér mindenkié. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általuk nyújtott előnyöket, s éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

A rendezvényen bemutatkoznak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos szemlélet terjesztését, s természetesen az edukációt.

A rendezvény keretében 10:15-től a budapesti Margitszigeten mintegy 612 négyzetméteren 15.000 ezer tő egynyári növényt szeretne egy közösségi virágültetési akció keretében a FŐKERT Nonprofit Zrt. elültetni. A tömeges virágültetéssel meg szeretnénk dönteni a 2013-ban – szintén a lakosság segítségével – felállított hazai rekordot.

Ezúton szeretnénk felkérni, hogy tisztelje meg a kilátogató önkénteseket, valamint Társaságunkat azzal, hogy lehetőségeihez mérten jelenlétével emeli az esemény színvonalát, nyomatékosítsa a rendezvény mondanivalóját.

Figyelmébe ajánljuk

Szóljon hozzá

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése lenne, kérjük írjon nekünk.

Kezdje el beírni a keresett témát, és nyomja meg az Entert a kereséshez

puszpangmoly11705_1658930497663364_894178293006424179_n