Green City Fenntarthatósági Akkreditációs Alapképzés

Möfösz / Hírek / Green City Fenntarthatósági Akkreditációs Alapképzés

Green City Fenntarthatósági Akkreditációs Alapképzés

Szerző
Kategória Hírek

Green City Fenntarthatósági Akkreditációs Alapképzés

2016. május 25-26-án rendezzük meg az idei Green City Akkreditációs képzést. A képzésen az Green City Minősítő Rendszer alapos áttekintésén és példákon keresztül ismerjük meg a ma igen aktuális települési zöld fenntarthatóság kérdését és ennek tervezői-, kivitelezői-, fenntartói vonatkozásait. A képzés elvégzését követően a résztvevők jogosultak a„Green City akkreditált tervező/ kivitelező/ fenntartó” megjelölésre.

Szeretettel várunk minden érdeklődő kollégát!

További információ elérhető a honlapunkon.
Meghívólevelünk és a program csatolva olvasható.
Regisztráció

Új munkatársa van a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft-nek

A Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. belső változásokkal kezdte a 2016-os évet: Mohácsi Veronika helyét márciustól új munkatárs, Szabó Patrícia vette át, aki szintén tájépítészmérnök és a fenntarthatóság elkötelezettje.

Green City Konferencia – ZIFFA és a TOP „Zöld város” a Construmán

A Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás keretében 2016. április 7-én megrendezte szakmai konferenciáját a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., melyet a ZÉOSZ, a Magyar Díszkertészek Szövetsége, és a MAKEOSZ támogatott. A rendezvény kiemelt célja volt, hogy felhívja a tervező szakma és a települési döntéshozók figyelmét a meghirdetett Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes alprogramjaiban lévő zöld infrastruktúra-fejlesztési lehetőségekre. Ezen túl kitekintést is adott két európai főváros: Ljubljana és London zöld infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztéseire, megoldást jelentő lehetőségeire.
A konferencián elhangzott elődadások anyagai megtekinthetők a honlapunkon.

TOP alprogramok a zöld infrastruktúra hálózat fejlesztésére

Green City Fenntarthatósági pályázat a készülő ZIFFA-k seregszemléjére

A települési zöld infrastruktúra-hálózat fejlesztésére pályázhattak a települési önkormányzatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása és Barnamezős területek rehabilitációja című alprogramokkal. Ez egyedülálló lehetőség a települések zöld infrastruktúrájának felmérésére is. A települések hosszútávú, kiegyensúlyozott zöldfelület-gazdálkodásához elengedhetetlen, hogy rendelkezzenek zöld infrastruktúra kataszterrel, illetve olyan stratégiával, amely meghatározza a helyi zöld infrastruktúra fejlesztési irányait és a fenntartásukkal is érdemben foglalkozik: erre szolgál a ZIFFA.
Mivel a ZIFFA (Zöld infrastruktúra-hálózat fejlesztési és fenntartási akcióterv) új műfaj a települési zöldfelületi tervezésben, a Green City csapata arra hívja az ezek tervezésében résztvevő kollégákat, hogy az elkészült akcióterveket méressék meg fenntarthatósági szempontból is – ezértpályázatot hirdetünk a ZIFFA-k seregszemléjére. A pályázatról bővebben a következő hírlevelünkben írunk.

Nemzetközi Green City Konferencia Vancouverben

2016. március 14-18-ig tartott az a Nemzetközi Green City Konferencia a kanadai Vancouverben, ahol Vincze Tamás külkapcsolati igazgató képviselte a magyarországi Green City mozgalmat. A konferencián elhangzott előadások anyagai ezen az oldalon érhetők el.

Legutóbbi hírek

Szóljon hozzá

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése lenne, kérjük írjon nekünk.

Kezdje el beírni a keresett témát, és nyomja meg az Entert a kereséshez

VI. Flora Hungaria Szaporítóanyag és Fajtabemutatómofosz_slide_logo