CONSTRUMAKERT 2015‏

Möfösz / Hírek / CONSTRUMAKERT 2015‏

CONSTRUMAKERT 2015‏

Szerző
Kategória Hírek

CONSTRUMA KERT – A tavasz legnagyobb kertépítészeti és dísznövény rendezvénye.

A CONSTRUMA KERT a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra, dísznövény tavaszi nagy seregszemléje a látogatók számára is egyre vonzóbb. A hazai legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor, a CONSTRUMA szerves részét képezi, 2015-ben még több kiállító, gazdagabb programkínálat várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A rendezvény rangját tovább emeli, hogy az idei évben több szervezet, így a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetsége is. A közgyűlés időpontja és helyszíne: április 18. 15.00-17.00, HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1-es épület Kerámia terem (Bejárat I. kapu)

A közgyűlés a kiállítás terültén zajlik.  A kiállításra a MÖFOSZ tagjai ingyenesen beléphetnek, az alábbi linken keresztül történő regisztrációt követően:

www.construma.hu/mofosz

Sokak számára a kertkultúra az otthonteremtés, otthontervezés része, így e látogatói igény indokolja annak létjogosultságát, hogy ez a témakör is a CONSTRUMA csokor részét képezze. A kiállítás a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt szól, éppen ezért az első napokban szakmai programok, míg a hétvégén a kerttulajdonosoknak szóló programok gazdagítják a rendezvényt.

Már indulásakor rangos szakmai hátteret tudhatott maga mögött a CONSTRUMA KERT, hiszen a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) minden évben itt mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit, közel 3000 nm-en. Így lesz ez az idén is, ezúttal a Fény éve lesz a vezértéma a pályamunkáknál.

A CONSTRUMA KERT stratégiai partnere 2015-ben a Magyar Díszkertészek Szövetsége, akik egyúttal a kiállítás társzervezői. Az együttműködésnek köszönhetően egy kollektív standon jelennek meg a díszkertészek, látványos dísznövény bemutatóval. A közel 120 négyzetméteres bemutatókertben számos olyan ötletet leshetnek majd el a látogatók, amit saját otthonukban is megvalósíthatnak. Sok tavaszi virággal, színes virágágyakkal találkozhatnak, mindemellett növényújdonságokat is láthatnak majd.

A Magyar Bonsai Szövetség szervezésében ismét lesz bonsai és suiseki bemutató a kiállításon, folyamatos szaktanácsadással.

A kiállítók között van kültéri bonsai-okat bemutató cég is. Ezen kívül a CONSTRUM Kert kiállítói kerti eszközökkel, kisgépekkel, dísznövényekkel, szakmai tanácsadással  várják a látogatókat. A C pavilonban és a mellette lévő szabadterületen nem csak a szemet gyönyörködtető látvány teszi vonzóvá a kiállítást, hanem a vásárlási lehetőség is: a tavaszi kertújításhoz itt akár megvásárolhatják a cserjéket, dísznövényeket egyaránt.

Az idei évben ismét lesz színpad is a CONSTRUMA Kert kiállításon, ahol hétköznap szakmai előadások, hétvégén pedig bemutatók, hasznos tanácsadó előadások, tombola teszi színessé a programot.

Tervezett témák:

 

   Szakmai napokon:

 • Faápolási előadások
 • Zöldtető, zöldhomlokzat
 • Kertépítő verseny első három helyezett kert és

alkotóinak bemutatása;

 • Szakmai szervezetek bemutatkozása;

    Közönségnapokon:

 • Szakmai tanácsadások;
 • Népszerűsítő szakmai előadások (kerttervezés és gondozás alapjai, faápolás, különleges szobanövények gondozása stb.)
 • Virágkötészeti bemutatók;
 • Bonsai kiállítás
 • Játékos „szakmai” vetélkedők; (Pl. amatőr virágkötészeti verseny)
 • Tombola;
 • Közönségszavazatok nyertes kertjeinek díjazása

Nyitva tartás: április 15-19. 9,00-18,00 óráig (vasárnap 17,00 óráig)

Szakmai napok: április 15-17.

Közönségnapok: április 18-19.

Egyidejű rendezvények: CONSTRUMA, OTTHONDesign, HUNGAROTHERM, RENEO

Bővebb információ, részletes program: www.construma.hu/kert

Legutóbbi hírek

Szóljon hozzá

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése lenne, kérjük írjon nekünk.

Kezdje el beírni a keresett témát, és nyomja meg az Entert a kereséshez

mofosz_slide_logopuszpangmoly